• Alles wat je aandacht geeft, groeit!
 •  

   

   

   

  Het is tijd om een nieuwe weg in te slaan. Een weg die wordt ingegeven door mijn hart en niet langer door mijn hoofd. Mijn hart vliegt namelijk in de fik als ik bezig ben met huisstijl en huisvesting.

  "Alles wat je aandacht geeft, groeit!"

  Daarom is het belangrijk dat ik aandacht geef aan mijn passie en creativiteit.

  Dit betekent een nieuwe invulling van deze site, want ik weet dat wanneer ik eenmaal mijn hart verloren heb aan iets, dat dit het beste in mij naar boven brengt.

  Wil je in de tussentijd met mij van gedachten wisselen? Voel je welkom om te bellen met 06-48674014. Een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan natuurlijk ook!

   

   

   

  Icon Facebook Icon Instagram Icon LinkedIn Icon Pinterest

Vanuit mijn omgeving ving ik signalen op dat ze het maar ‘zweverig’ vonden; zij hadden beelden op hun netvlies van mensen die zich in 2011/2012 klaarmaakten voor het einde der tijden. En hee, we zijn er nog steeds. Dat hele profiel zou dus ook wel niet veel voorstellen. Het maakt mij niet uit.

Inmiddels ben ik een aantal jaren verder en vormt het profiel mijn solide nog ongrijpbare basis. Ik ben zo nieuwsgierig naar de achtergrond dat ik besluit om het boek van Elvira van Rijn aan te schaffen: Maya wijsheid voor je levenspad – het Tzolkin profielenboek. En direct na ontvangst ga ik lezen; ik word helemaal ondergedompeld in alle informatie. Het is veel, maar in mijn hoofd ontstaat een idee hoe ik op een makkelijker manier aan mijn informatie kom. Nou ja, makkelijk… (daar kom ik straks op terug).

Over het boek

Het boekje heeft een bruine onaantrekkelijke kaft. Op de voorkant staat een afbeelding van het zegel Gele Krijger. De tekeningen in het boek zijn gemaakt door Patricia Mooren. Het boekje bestaat uit 128 pagina’s. Op één van de eerste pagina’s staat een quote van Paulo Coelho

“We begrijpen het leven en het universum pas wanneer we ons andere deel vinden.”

In het voorwoord valt mij op: “De Maya-wijsheid is het geheim van synchroniciteit – het weten én ervaren dat alles met elkaar is verbonden. Het zijn de momenten dat alles op zijn plek valt.” En dat is wat ik sinds de kennismaking met de Maya's ervaar.

In 11 overzichtelijke hoofdstukken wordt uitgelegd wat de Maya’s ons nog steeds vertellen. Zo weet ik nu dat Maya’s echte wiskundige meesters waren en op het ritme van tijd leefden. Gelukkig staat er ook in het boek hoe je het boek kunt gebruiken. In hoofdstuk 3 wordt uitgelegd hoe je je plek in de Tzolkin kunt vinden. Het levert je een geboortezegel en -toon op en je levenspad. In het volgende hoofdstuk legt de schrijfster uit hoe je met de Tzolkin aan de slag kunt. Er zijn drie routes te volgen; ieder met een eigen hoofdvraag. Ik heb mij voorlopig gefocust op de eerste route, de Dreamspell-telling, hoe ik mijn leven beter kan begrijpen. Samen vormen de drie routes een bron en schat aan wijsheid.

In de hoofdstukken 5 tot en met 10 vind je uitleg over de tonen (je creatiekracht), de zegels (en bijbehorende kwaliteiten), de levenspaden (met de lessen die je hebt te leren), hoe je innerlijke kompas werkt, de profielen voor persoonlijke groei en de begeleiders op je levenspad.

Het laatste hoofdstuk over het dagelijks leven en werken met de Tzolkin heb ik nog niet gelezen. Maar dat ga ik zeker nog doen, want kennis is leuk, maar toepassen is veel interessanter.

Terug naar mijn zoektocht

Het boekje is voor mij een middel om antwoorden te vinden op mijn vragen wie ik ben, wat ik in mijn mars heb en wat ik te doen heb met en in mijn leven. Tijdens het lezen van het boek werd ik overspoeld met informatie en ik was meer aan het terugbladeren dan dat het vorm kreeg. Ik heb daarom Excel op mijn laptop geopend. Stap voor stap ben ik alle informatie gaan invoeren, zodat ik met de juiste verwijzingen en formules met slechts het invullen van mijn geboortedatum alle voor mij relevante informatie in mijn scherm krijg. En dan gaat mijn profiel helemaal leven.

Eind 2015 las ik in mijn profiel dat ik een Rode Draak ben, geboren op de zevende dag van het levenspad van de Blauwe Adelaar. En dan valt een paar weken terug ineens - bij het lezen van dit boek en het invoeren van alle informatie in mijn Excelletje - het kwartje. Toen ik mijn man in 1997 leerde kennen, had hij op iedere arm een tatoeage. Jullie mogen raden waar hij lang voordat hij mij leerde kennen voor had gekozen ………….

Eén ding is zeker: ik geloof niet in toevalligheden. Toen hij de tatoeages liet zetten, spraken de twee figuren hem aan, zonder dat hij er een betekenis achter zocht. Nu weten we beter – we zijn een match, samen gebracht door het universum. Ook bijzonder is het dat hij – op basis van zijn geboortedatum – mijn uitdagende begeleider op mijn levenspad is. En ik het zijne. Dat betekent voor ons “never a dull moment”, elkaar over drempels helpen en elkaar prikkelen om grenzen te verleggen en te doen wat goed voor ons is. Dat we elkaar ook mateloos kunnen ergeren, is de keerzijde van de medaille die ik dan maar voor lief neem.

Ben je benieuwd naar mijn Rode Draak en Blauwe Adelaar? Wat houdt je tegen om contact met mij op te nemen? Mijn contactgegevens vind je als je verder naar beneden scrollt.