• Start
  • Inspirerende boeken en meer

Boekentip #1 Maya-wijsheid voor je levenspad

Drieënhalf jaar geleden – ik was werkzoekend – zag ik een workshop voorbij komen met als titel “Beken kleur”. Ik dacht dat het ging om een workshop over styling (kledingkleur en -keuze) voor een ijzersterk sollicitatiegesprek. Maar de vragenlijst die ik kreeg, vond ik toch wel vreemd voor een kleurenanalyse. Dat was het dan ook niet. Ik keek nog eens naar de beschrijving en toen bleek dat het over je manier van communiceren ging. Ook goed. Kan ik ook van leren…

Nieuwsgierig ging ik op zoek naar de workshopruimte in Rotterdam, waar nog meer deelnemers wachten. Na een voorstelrondje kregen we uitleg over hoe we in ons leven worden gevormd. Het gezin waarin je opgroeit, het onderwijs dat je volgt, de vrienden die je ontmoet, het werk dat je uitvoert; het heeft allemaal effect op hoe je uiteindelijk wordt als mens. Het zijn de zichtbare of aanwijsbare elementen in je leven. Maar er is natuurlijk meer, want de mensen en gebeurtenissen in je leven zorgen niet voor je talenten en kwaliteiten.

Nou weet ik niet hoe het met jou zit, maar ik heb helaas vaak het gevoel dat ik niet tot mijn recht kom. Dat er meer is, maar dat ik niet weet hoe ik daarbij kan komen. Wat was ik dan ook blij dat er tijdens die workshop een prachtig document – een persoonlijk profiel – werd gegeven. Ik las het door en was tot tranen toe geroerd over wat er te lezen was. Ik voelde dat ik thuiskwam bij mijzelf. En wat had ik dat nodig! Want ik was niet alleen werkzoekend, maar ik had mijzelf in de jaren daarvoor ook zo uitgeput, dat ik in een burn-out was terecht gekomen.

Dat profiel was enkel en alleen gebaseerd op mijn geboortedatum en de Tzolkin-kalender. Het was voor het eerst dat ik kennismaakte met de oude wetenschap van de Maya’s en hun benadering van tijd en talenten. De eerste kennismaking was aanleiding tot diverse nieuwe ontmoetingen. Een maand later al volgde ik opnieuw de workshop en ik ontdekte weer nieuwe dingen. Ik voelde mij prettig bij mijn profiel, bood wat houvast in emotionele tijden.

Lees meer


Afdrukken E-mailadres