Jeuk!

Ken jij Aartjan van Erkel al? Hij is onze Nederlandse marketing- én verleidingsgoeroe. Hij heeft boeken geschreven over verleiden op internet en deelt zijn kennis graag op zijn platforms. Ik geniet van zijn smeuïge schrijfstijl. Zijn teksten zijn scherp en geestig, recht voor zijn raap en prikkend als een cactus. Je ontkomt er niet aan om zijn tips tegen jezelf aan te houden. En daarom ben ik geabonneerd op de dagelijkse jeuk van Aartjan😊

Afgelopen week dus kwam er weer zo’n jeukende mail binnen. Met als titel Waarom arme mensen de slechtste ondernemers zijn.

Ok, Aartjan, je bent binnen. Ik voel mij onmiddellijk aangesproken. Ben ik arm? Euh, niet echt. Er komt genoeg binnen om ons huishouden draaiend te houden. Ben ik rijk?

Lees meer


Afdrukken E-mailadres

Ik los het voor je op

Begin augustus zat ik bij Selma Foeken - Onderscheidend Ondernemen aan tafel in haar prachtige nieuwe bedrijfsruimte voor een workshop over de 12 ondernemersprofielen. Selma is  gecertificeerd trainer om Beth A. Grant’s Archetype Alignment™ Grid uit te leggen en in de praktijk toe te passen in haar coaching. Selma verwoordde in één van haar social media posts mijn gevoel dat de meeste businessgoeroes, die ik op internet tegenkom, bij mij oproepen. Ze hebben allemaal het gouden ei, beloven bergen met blinkende munten en dat allemaal met één simpele truc. Yeah right! Waarom doet niet iedereen dat dan? En waarom voel ik mij met die ene simpele truc een aapje dat een trucje heeft geleerd. Nee. Die manier van aandacht op mij vestigen hoort niet bij mij. Dag blinkende munten, dag gouden ei! Of toch niet?

Lees meer


Afdrukken E-mailadres